fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Η Χριστίνα Αθανασοπούλου ...

...είναι Διπλωματούχος και Διδάκτωρ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Α.Π.Θ. Επίσης, κάτοχος πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε..

Από τη λήψη του διπλώματος το 2000 ως σήμερα έχει εργαστεί κατά διαστήματα ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός με κύριο αντικείμενο τις μελέτες εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού και πληροφοριακών συστημάτων. Μετά από ένα επιτυχημένο διάστημα 2 ετών ως Υπεύθυνος Τεχνικής Υλοποίησης έργων πληροφορικής στα πλαίσια ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων στην εταιρεία ALTEC, αποφάσισε να επιστρέψει στο Πολυτεχνείο για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με υποτροφία στο πλαίσιο του ΠΕΝΕΔ της ΓΓΕΤ. Παράλληλα, αλλά και μετά την αναγόρευσή της σε διδακτόρισσα, εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης της Επιτροπής Ερευνών Α.Π.Θ., με αντικείμενο τη δημιουργία ψηφιακών μαθημάτων, τη διοργάνωση συνεδρίων και τα έτη 2012-2015 τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Τον Ιούνιο του 2012 ολοκλήρωσε το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., θέλοντας να διευρύνει τις παιδαγωγικές της γνώσεις.

Έχει διδάξει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και στην Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ, καθώς και στο Τμήμα Ηλεκτρονικής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Επίσης σε δημόσια ΙΕΚ και στα θερινά εντατικά προγράμματα για χαρισματικά παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια.

Από τον Σεπτέμβριο 2015 διδάσκει ρομποτική σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων σχολείων της Καλαμαριάς. Επιπρόσθετα πραγματώνει την εκπαιδευτική δράση “Μικροί Μηχανικοί” στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς.